Uit eten: Arq – Veggie Food

Update: helaas bestaat Arq niet meer.

Via Moniek op Twitter hoorde ik dat er sinds januari een nieuw vegetarisch restaurant en take away in Rotterdam zit. Wat? En dat ken ik nog niet? Tijd dus om het eten bij Arq eens uit te proberen.

foto 1 (9)

Bij binnenkomst werd ik direct blij. Klein, eenvoudig en mooi strak ingericht.  Toen ik tegen 19.30 bij Arq aankwam, was het er leeg, erg leeg. De enige persoon die er zat, was de vriend, Eric, waar ik mee had afgesproken. Even navragen hoe dat zit. Is het altijd zo rustig? Gelukkig niet, veel mensen komen eten afhalen en het spitsuur is al voorbij. Ook daar werd ik blij van, want Arq mag van mij blijven!

foto 2 (10)

Menu

Het water liep me in de mond bij het zien van de menukaart en ik wist niet goed wat ik moest kiezen. Uiteindelijk besloot ik voor de weedburger met frietjes en een salade te gaan. Eric koos voor de wrap. Het bleken goede keuzes te zijn. De burger was perfect van consistentie, het broodje vers en vegan mayo…yummie! Doe mij het recept! Ik heb de wrap niet geproefd, maar die zag er heerlijk gevuld uit met stukjes “vegakip” en diverse groentes. Aan het gezicht van Eric te zien was ook deze erg lekker. De salade (met rode biet) die ik erbij had besteld kreeg ik, zelfs na proppen, niet helemaal op. De burger en de frieten waren genoeg geweest, maar ja, ik wilde zowel frieten als groenten eten. Er was dus na het hoofdgerecht geen ruimte meer voor een dessert. Zo jammer, want die had ik ook graag geproefd. Moet ik maar een keer terug gaan. En dat is helemaal geen straf!

foto 2 (9)

Waar vind je Arq?

Arq zit aan de Nieuwe Binnenweg 241, vlakbij de Ekoplaza en Heavenly Cupcakes. Op dinsdag en woensdag is Arq open van 15.30 uur tot 20.30 uur en van donderdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 20.30.

 

Meer lezen?

Recept: Kien-Wa Burgers Quinoa, uitspraak kien-wa, met een zachte w. Het oh zo populaire superfood. Er is al veel over geschreven en gezegd. En ja, dan ga ik er óók nog iets ...
Recept: Koken met kroten Kroten - rode bieten in het niet westelijke deel van Nederland. Ik heb ze herontdekt. Of beter gezegd: ontdekt. Vond ik ze vroeger niet te eten, tegen...
Recept: Pompoen-citroenrisotto "Ik moet eens ernstig met je praten," zei m'n collega tegen me in de auto, "je plaatst allemaal van die kookupdates op Facebook. Wanneer kom je voor o...
Uit eten: My Asia Thais eten in Nederland is populair. In elke stad is wel een Thais restaurant te vinden. Ook Wageningen ontspringt deze fijne dans niet met My Asia. T...

2 thoughts on “Uit eten: Arq – Veggie Food

 • April 12, 2014 at 11:25
  Permalink

  Wat is het toch jammer dat al die leuke plekken zo ver van Groningen zijn. Het ziet er heerlijk uit!

  Reply
  • April 12, 2014 at 13:59
   Permalink

   Een goede reden om een weekendje naar het westen te komen ;)? Maar ik kan me toch ook niet voorstellen dat er (in de stad) Groningen geen gelijksoortige tentjes zitten?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *