Stedentrip: street art in Valencia

Valencia is bekend om bezienswaardigheden zoals La Lonja de la Seda en la Ciudad de las Artes y Sciencias en haar stranden. Maar ook de street art mag er wezen! 

Street Art. Wat is het precies? Ik vind diverse definities, zoals deze op Wikipedia:

Street art is een stroming binnen de graffiti-beweging. Onder street art vallen diverse illegaal of legaal aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg die niet bij het klassieke graffitibeeld behoren en evenmin bij de officiële kunst.

Valencia

In Valencia vind je zo ongeveer op elke straathoek wel street art. Ik bezocht deze fijne stad in oktober 2014. In dit blog deel ik mijn favoriete street art uit Valencia met je. Ik ben benieuwd of je deze kunstwerken nog terug kan vinden als je de stad bezoekt.

IMG_8012

IMG_7416

Zelfde gebouw, twee zijden

IMG_7800

Ergens verborgen in een straatje vond ik dit paard.

IMG_7668

Valencia is lekker vlak…lang leve de fiets dus.

IMG_3933

Ik hou ervan als de afbeeldingen doorlopen om de hoek of op de straat.

IMG_7805

Mummy!! Daaronder een afbeelding van een artist die je overal in de stad tegenkomt.

IMG_3877

De artist heet Julieta XLF en haar werk kan je op Facebook en Flickr bekijken.

IMG_7405

IMG_7877

Ook deze twee zijn van Julieta.

IMG_7414

IMG_3826

De botanische tuin in Valencia zit vol katten, maar ook op straat kom je ze tegen. Van papier.

IMG_3830

IMG_3650

IMG_3876

IMG_3873
IMG_3901

IMG_7410Er is een grote diversiteit aan street art te zien in Valencia. Heerlijk om door de stad te lopen en elke keer weer wat nieuws te ontekken.

IMG_7998

IMG_7999

Deze beelden zijn onderdeel van een groter beeld. Vast iets met een politieke lading, maar die kreeg ik niet geheel mee. Vast door gebrek aan kennis over de Spaanse politiek.

IMG_7913

Andere steden

Behalve in Valencia heb ik in Berlijn ook veel street art gezien. Ken jij nog andere (Europese) steden waar zoveel te vinden is?

 

 

Meer lezen?

Vega in Peru Als vegetariër ben je in Nederland allang geen uitzondering meer. Toch kom ik hier nog regelmatig in restaurants waar de vegetarische maaltijd onorigi...
Travel in eigen land: Zierikzee Sinds een half jaar kom ik voor mijn werk regelmatig in Zeeland. Zeeland was voor mij altijd een provincie die zo'n beetje in een hoekje onderaan Nede...
Reizen in eigen land: wandelen in Noord-Brabant In Noord-Brabant is het prima toeven. Niet alleen heb je in bijna elk dorp een grote keuze aan terrassen, je kan er ook prima wandelen. Dat laatste na...
Reizen: Barcelona (1) De afgelopen vijf jaar ben ik elk jaar wel minstens één keer in Barcelona geweest. Ik heb daar vrienden wonen en dat is de hoofdreden om naar deze fij...

6 thoughts on “Stedentrip: street art in Valencia

 • February 20, 2015 at 09:37
  Permalink

  Wat leuk, ik ga volgende maand naar Valencia en weet helemaal niks van de stad, dus vind het fijn dit tegen te komen, ik heb een missie, street art spotten 🙂
  Als je nog tips hebt voor leuke eettentjes of hotspots, ik hoor het graag 🙂

  Reply
  • February 22, 2015 at 09:59
   Permalink

   Hoi Veerle, jaaa, tips heb ik zeker: de botanische tuinen als je van katten houdt (worden zwerfkatten opgevangen), platja de malva rosa (strand), Cines Babel (als je zin hebt om naar de film te gaan en je hem in de originele taal wil zien), Restaurant Kopenhagen (vega), Ubik Cafe (is tevens boekhandel), Mercado Colon (oude markt omgebouwd tot een ruimte vol eettentjes). Veel plezier en ik ben benieuwd naar wat voor street art jij tegenkomt :).

   Reply
 • February 22, 2015 at 10:26
  Permalink

  Oeeehw dankjewel voor deze tips! Ik heb ze meteen allemaal opgeschreven <3 Ik krijg er meteen zoveel zin in!

  Reply
 • Pingback: Reizen in eigen land: Street Art Rotterdam – sterestherster

 • June 1, 2016 at 12:30
  Permalink

  Valencia was top! Enkele van jouw street-art heb ik er wel gezien, maar nog veel meer niet. En ook weer veel ander moois inderdaad. Snel m’n rollen laten ontwikkelen, daar zitten ook wel een aantal mooie tussen. Niet zoveel dat het een volledig blogje zal opleveren, maar wie weet. Je ziet het tzt wel op mijn site langskomen 🙂

  Reply
 • Pingback: Stedentrip: street art in Sofia | sterestherster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *