Vijf nummers die boete-gevaarlijk zijn

Muziek waardoor je voet zomaar automagisch het gaspedaal van de auto harder intrapt. Ik denk dat dit voor iedereen die autorijdt herkenbaar is. Welke nummers zijn voor mij boete-technisch gevaarlijk? 

Deze zomer was ik op vakantie in Italië. Ik reed terug door Duitsland, vanaf de Zwitserse grens tot Oberhausen is een lang, saai stuk. Zulke stukken vragen om lekkere muziek waar je op kan doorrijden. Dat geldt ook voor nachtelijke autoritten. Vijf nummers die me door doen rijden en me wakker houden.

1. This is Dirty – DVBBS & Moti

Met veel kilometers per uur over de Duitse Autobahn en dan op het juiste moment “This is Dirty” roepen. Tja.

2. Uprising – Muse

Zeg nou zelf….niets lekkerder toch dan dit nummer keihard meeblèren.

They will not fooooorce us
They will stop degrading us
They will not controoool us
We will be victorious!!

Het hele repertoire van Muse doet het trouwens goed tijdens het autorijden. En niet alleen dan.

3. Enter Sandman – Metallica

Een golden oldie, maar hij doet het nog steeds bij mij. Sommige nummers vervelen nooit. Zet die volumeknop maar op standje maximaal.

4. Est-ce que tu m’aime- Maître Gims

Een vreemde eend in de bijt in dit lijstje. Est-ce que tu m’aime -ik wou dat ik dat netjes uit kon spreken- is een rustig nummer in vergelijking met de andere nummers. Vanaf de eerste keer dat ik nummer hoorde, vind ik het lekker. Echt een zomernummer voor tijdens de lange, zwoele zomeravonden als ik na een fijn avondje met vrienden weer naar huis rij.

5. Ekhtelaf – Hichkas

Ekhtelaf van Hichkas ken ik uit de film No one knows about Persian cats, een film over een Iraanse underground band die willen optreden in Londen en een manier proberen te vinden papieren te krijgen om uit Iran te vertrekken. Ik was onder de indruk van de film en van de soundtrack. Perzische rap. Ik vind het wel lekker klinken.

Naar welke muziek luister jij tijdens het autorijden?

Meer lezen?

Esvaltaf: BOOTYcamp! Als kind had ik er al een hekel aan. Aan sporten. Ik was zo iemand die bij teamsporten altijd als laatste gekozen werd. Ook individuele sporten gingen...
Esvaltaf: Carrot Fit, my new fitness overlord Er zijn zoveel apps die je kunnen helpen bij het afvallen. Zelf gebruik ik onder andere Runkeeper, Moves, Withings en MyFitnessPal. Een paar weken gel...
Esvaltaf: van 92 naar 77 naar 86 naar…..? Op 4 december 2008 schreef ik mijn eerste blog over afvallen. Ruim vijf jaar geleden. Ik woog toen zo'n 92 kilo. In die tijd durfde ik dat niet te zeg...
Persoonlijk: rommel in m’n huis, rommel in m... De afgelopen maand heb ik bijna continue een gevoel van rusteloosheid ervaren. Op de paar rustmomenten in bijvoorbeeld de sauna na. Als ik bedenk wat ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *