Welke films zag ik in 2016?

Eind 2015 werd me door Eric, een vriend en filmmaatje, gevraagd wat ik de beste films van het afgelopen jaar vond. Ik stond met m’n mond vol tanden. Dat moet eind 2016 anders gaan!

Tijd voor een lijstje

Stamelend kon ik een paar titels noemen, maar ik kon me echt niet herinneren welke films indruk hebben gemaakt. Misschien zeg je: dan hebben ze ook geen indruk gemaakt. Zo werkt het niet bij mij. Ik heb gewoon een geheugen als een zeef én ik zie met m’n Cinevillepas heel veel films. Het overzicht op Cineville.nl is helaas niet altijd juist. Daarom ga ik dit jaar op deze plek een lijst bijhouden met films die ik in de bioscoop heb gezien.

 1. Carol – 7/10: langzame, maar mooie film.
 2. The Hateful Eight – 7/10 duurt veeeeel te lang, tweede helft heeft me wel geboeid.
 3. Black – 7/10 onderhoudende, vrij harde, maar erg voorspelbare film.
 4. Out of Nature – 7/10 herkenbaar, de gedachten als je alleen bent, verder niet erg interessant
 5. Joy – 6/10 te lang, weinig diepgang, verhaallijnen die verloren gingen.
 6. The Revenant – 6/10 not for pussies….realistische verwondingen, mooie landschappen, maar mager verhaal zonder karakterontwikkeling.
 7. D’Ardennen – 7/10 ook niet for pussies…vooral het tweede deel niet. Eerste helft interessant, had ik verder uitgediept willen zien. Tweede helft was bijna absurd.
 8. Spotlight – 6/10 vrij saai om een hele film te kijken naar hoe journalisten een onderzoek uitvoeren.
 9. The Danish Girl – 7/10 gewoon mooie film, interessant. Laatste stuk wel wat afgeraffeld.
 10. Deadpool – 7/10 grappige superheldenfilm, beetje irritant dat hij de regelmatig tegen het publiek praat. Ik wil niet zo bij een film betrokken worden. Marvel, dus blijf tot na de aftiteling kijken. Al is deze toegift niet erg sterkt.
 11. Room – 8/10 zeer interessant, aangrijpend. Nadat moeder en zoon de kamer zijn ontvlucht blijft het wat oppervlakkig, had meer diepgang in hun terugkeer naar de “gewone wereld” willen zien.
 12. Much Loved – 5/10 ik had er meer van verwacht na de ophef over deze film. Karakters worden niet uitgediept. Miste een plot.
 13. An – 7/10 ik vind het mooi, een film over mensen met een passie voor koken. Eenvoudige film, ontroerend. Had wel iets korter gemogen.
 14. Batman vs Superman: Dawn of Justice – 5/10 prima tijdverdrijf voor een avond. Vooral in de eerste helft veel flarden en onsamenhangend.
 15. De Helleveeg – 7/10 ik had gelezen dat “de Helleveeg” een tragikomedie zou zijn. Laat dat “komedie” maar weg. Het is vooral tragiek wat de klok slaat. Beetje voorspelbaar, maar wel naargeestig en greep me aan.
 16. Brooklyn imdb – 7/10 leuke, romantische film. Einde nogal flauw.
 17. El Clan imdb – 8/10 niet om vrolijk van te worden, wel interessant, naargeestig en goed geacteerd.
 18. Men & Chicken imdb – 8/10 een 8, omdat de film zo naargeestig (ja, wederom) en bizar is.
 19. Un Homme a la Hauteur – 7/10 leuke, Franse romantische komedie, een feelgood movie. Helaas begrijp ik de hoofdrolspeelster niet zo goed. Wel fijn dat ze zelf ook inziet dat ze onzinnig bezig is ;).

Meer lezen?

Mooi eenvoudig en koud Mooi eenvoudig en koud. Dat was mijn eerste gedachte na het zien van Winter Nomads afgelopen dinsdag in Lantaren Venster. Een film over twee herders, ...
Film: The Monuments Men "Zondagavond wil ik wel naar The Monuments Men in Cinerama. Schijnt reuze slecht te zijn, maar wel met George C. en Matt D." Toen ik dat in een whatsa...
Film: Nebraska Vaag had ik wel ergens gehoord dat Nebraska een aantal Oscarnominaties op zijn naam heeft staan. En dat hij de publieksprijs op het Internationaal Fil...
Film: The Grand Budapest Hotel Na twee keer afgezegd te hebben in verband met werk en een enorme verkoudheid - ik gun het niemand om met een hoestende en rochelende filmdate in de b...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *