Stedentrip: street art in Sofia

Vorige week was in een paar dagen in Sofia. Wat een mooie, relekste stad waar genoeg te zien is. Ook street art. Ik bekeek deze tijdens een wandeling met Sofia Graffiti Tour.

Eerder schreef ik al over Valencia en Rotterdam waar prachtige street art te vinden is. Ik hou er van. Het fleurt het straatbeeld op. Toen ik hoorde dat je er in Sofia een graffiti tour is, móést ik natuurlijk mee. Ik werd niet teleurgesteld!

Sofia Graffiti Tour

Sofia Graffiti Tour is onderdeel van een klein bedrijf dat bestaat uit gemotiveerde personen die het leuk vinden om nieuwe manieren om Sofia te ontdekken ontwikkelen. Ze organiseren ook de Sofia Communist Tour en Balkan Bites. Helaas ben ik met die tours niet mee geweest. Iets voor een volgende keer. Het team achter Sofia Graffiti Tour bestaat uit ervaren street artists, mensen uit de graffiti community en gepassioneerde fans. Dat laatste beaam ik! Onze gids wist veel te vertellen over graffiti, street art en de makers ervan. Hij wist de hele groep geboeid te houden.

Art Hostel

Tijdens de wandeling van ongeveer 2 uur maak je een stop bij het Art Hostel waar je wat kan drinken, het toilet kan gebruiken (hallelujah!) en je eigen “tag” kan maken. Het Art Hostel is een bijzonder hostel, want er is overal graffiti te vinden. Niet alles even fantastisch, maar er zaten best mooie dingen bij.

Street art

En dan is het nu tijd voor de foto’s, want praten over graffiti en street art zonder iets te zien, schiet natuurlijk niet op. Spreekt het jou aan? Vind je het kunst?

 

Meer lezen?

Reizen: Marseille in 4 dagen (1) Marseille. Een stad die niet op mijn lijstje met te bezoeken steden voorkwam en ik wist ook niet echt wat ik ervan kon verwachten. Een verrassing dus!...
Reizen: Marseille in 4 dagen (2) Fransen en vegetarisch eten. Geen match made in heaven. Een recensie van één van de weinige vega-restaurants in Marseille. Verder bezocht ik de Notre-...
Stedentrip: street art in Valencia Valencia is bekend om bezienswaardigheden zoals La Lonja de la Seda en la Ciudad de las Artes y Sciencias en haar stranden. Maar ook de street art mag...
Reizen: Marseille in 4 dagen (3) In dit blog de laatste 2 dagen van Marseille in 4 dagen. Ik bezocht park Borély, het strand, een winkelcentrum en deed aan bootycamp op de trappen van...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *