Snapchat: beeld boven tekst

Snapchat is een app die ik al tijden op m’n telefoon heb staan, maar zelden gebruikte. Een paar weken geleden herontdekte ik Snapchat weer en gebruik hem nu regelmatig. Waarom?

Met Snapchat kan je grofweg gezegd drie dingen doen: je kan prive berichten (tekst, foto’s, video’s) uitwisselen met contacten, je kan berichten aan je verhaal toevoegen en de verhalen van anderen lezen en je kan via Discover content van bijvoorbeeld National Geographic, Fusion en Food Network bekijken, mijn drie favoriete kanalen op Snapchat. Vandaag leerde ik iets over ratten, sledehonden en taxichauffeurs in Londen, nam ik een kijkje in een Mexicaanse bar en bekeek ik wat recepten (die ik dit keer niet zo boeiend vond).

discover snapchat

Tijdelijk

Zoals alles in het leven is ook de content op Snapchat tijdelijk. Al is het hier wel heel tijdelijk. Privé-berichten verdwijnen direct na het openen, al kan je tekst wel bewaren door erop te klikken direct na het lezen. Bij foto’s en video’s heb je wel de gelegenheid deze nog een keer af te spelen, maar choose wisely, want je kan dit maar één keer per dag doen. Degene die de foto of video naar je gestuurd heeft krijgt een melding dat je de snap nog een keer afspeelt. Hetzelfde geldt bij het maken van een screenshot. Wel zo eerlijk. Hoe lang iets op het scherm te zien blijft, bepaalt de verzender: dit kan variëren van 1 tot 10 seconden. Video’s hebben ook een maximale lengte van 10 seconden.

De snaps die je aan je verhaal toevoegt blijven 24 uur zichtbaar voor al je contacten. Door op een snap te klikken kan je zien wie hem heeft bekeken. Als je meerdere updates op een dag plaatst, bouw je zo een verhaal van je leven. Ik hou het meestal bij simpele dagelijkse dingen, anderen proberen vooral grappig te zijn. Wat voorbeelden daarvan vind je hier.

De content op Discover is ook 24 uur beschikbaar. Zoals Snapchat het zelf zegt: because what’s news today is history tomorrow.

Beeld in plaats van tekst

Wat ik zo leuk vind aan Snapchat is dat je berichten van anderen ziet in beelden, soms met wat tekst erbij, maar nooit al te veel. En daar hou ik van. Wat me ook aanspreekt, is dat de snaps die mensen aan hun verhaal toevoegen live zijn. Behalve in een privé-chat is het met Snapchat niet mogelijk een opgeslagen foto of video te uploaden.

selfies snapchat

In bovenstaande afbeelding wat snaps van mijn kant. Don’t worry, ik post niet de hele tijd selfies. Ben toch geen selfiegekkie ;)?

Wie te volgen?

Het vinden van contacten gaat niet zo makkelijk via Snapchat, je kan je account niet aan Facebook of Twitter koppelen. Dat is niet erg, maar je moet er dus wat voor doen om mensen vinden. Tegenwoordig heeft je account een eigen QR-code en als anderen die scannen met hun Snapchat-camera wordt je automatisch aan hun contacten toegevoegd. Wel onhandig is dat je deze QR-code niet op je telefoon kan openen, je kan nou eenmaal niet met je telefoon zijn eigen scherm scannen. Mijn kan je vinden via mijn gebruikersnaam Esther1975xx of scan in de Snapchat app onderstaande QR-code:
Screenshot_2015-03-01-15-33-48~2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *