Vega in Barcelona – eten in een klooster en andere ontdekkingen

In Barcelona ontdek je op elke hoek iets nieuws. Zoals leuke restaurantjes waar je prima vegetarisch kan eten. In een klooster of op een beschut terras temidden van de stadsdrukte.

Deze keer naast vier tips in Barcelona ook twee restaurants in Sant Cugat des Valles, op 30 minuten treinen vanaf Plaza de Catalunya. Voor als je daar bijvoorbeeld het klooster gaat bezoeken.

1. Bar del Convent

Eén van de restaurantjes die Natasja en ik in mei ontdekten door een willekeurige hoek om te slaan is Bar del Convent, gelegen in het Sant Augustí klooster. Het heeft het predikaat “Mamma proof“, een gids met plekken in Barcelona waar je prima met je kinderen kan vertoeven. Als je niet tegen hordes kinderen kan, moet je hier wel rekening mee houden. Op het tijdstip en de dag (schooldag) dat wij op het terras zaten, waren er geen kinderen te bekennen en was het lekker rustig.

Op de menukaart staan diverse vegetarische gerechten zoals verse quiches. In de keuken wordt met verse seizoensgroenten gewerkt. Naast de quiches staan er ook voldoende salades en heerlijke zoetigheden op de kaart. Een echte aanrader om te midden van de drukke stad even bij te komen.

foto 2 (9)

Bar del Convent
Pl. de L’Academia s/n – C/Comerc 36
08003 Borne, Barcelona

Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag van 10.00 uur tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur
Op maandag gesloten.

 2. Café Camèlia

Ik had vele positieve verhalen over Café Camèlia gelezen én het café ligt in één van m’n favoriete wijken van Barcelona, dus ik moest hier natuurlijk wel heen! Van buiten ziet Camèlia er schattig uit, met planten in potten, een roze deur, geschilderde rozen en ook de inrichting, inclusief gratis wifi, stond me aan. Helaas duurde het een eeuwigheid tot er iemand aan tafel kwam en vroeg wat ik wilde drinken of eten. Dom als ik was, besloot ik een stuk worteltaart te proberen, een paar dagen nadat ik de meest goddelijke worteltaart ever op had. Dat kon natuurlijk niet goed gaan. En inderdaad, de worteltaart bij Camèlia was droog en moest ik wegspoelen met de thee die ik erbij had besteld. Jammer!

foto 1 (13)

Toch denk ik dat ik Café Camèlia nog wel een keer een kans geef. Op hun facebookpagina lees ik dat er op donderdag acoustische concerten gegeven worden en dat klinkt wel fijn. Ook de vegetarische kaart vond ik er prima uitzien. Ik schrijf ze nog niet direct af, mede vanwege de positieve verhalen die ik bijvoorbeeld van de Groene Meisjes over hen heb gehoord.

Café Camèlia
Calle Verdi 79
08012 Barcelona

Openingstijden
Maandag van 10.00 uur tot 16.30 uur
Dinsdag, woensdag en zondag van 10.00 uur tot 21.00 uur
Donderdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 0.00 uur

3. Espai Mescladis

Als je niet uitkijkt, loop je zo voorbij Espai Mescladis. Ook dit terras zit goed verstopt in het drukke centrum van Barcelona en voelt als een oase. Espai Mescladis is een onderdeel van de organisatie Mescladis. Dit is een organisatie met als doel sociale cohesie. Hiervoor organiseren ze allerlei activeiten en onderhouden Espai Mescladis. Op dit terras kan je genieten van een artesenaal bier, heerlijke sangria en lekkere biologische hapjes, lunches en maaltijden met uitgebreide vegetarische keuze. Een fijne plek om te ontsnappen aan de hitte in de zomer.

foto 1 (6)

Espai Mescladis
C/Carders 35
08003 Barcelona

Openingstijden
Alle dagen geopend.
In de herfst en winter van 11.00 uur tot 17.00 uur
In de lente en zomer van 10.00 uur tot 22.00 uur.

4. Il Drago

foto 3 (11)

Al eerder schreef ik over Poblenou, de wijk waar restaurant Il Drago te vinden is. Het wordt saai, maar ook hier liepen Natasja en ik toevallige tegenaan. We keken een zijstraatje van de Rambla de Poblenou in, zagen een vol terras en besloten te gaan kijken. Daar was Il Drago, op een nietszeggende hoek met niet het meest interessante uitzicht, maar wel met heerlijk eten! Veelal met Italiaanse inslag. Tussen de middag schaft de pot een menu waarbij je toch uit een behoorlijk aantal gerechten, ook een aantal vegetarische, kan kiezen. ‘S avonds worden er onder andere pizza’s geserveerd. Als die net zo lekker zijn als de vegetarische lasagna die ik at, dan ga ik er zeker een keer terug om die ook te proberen!

Il Drago
Sant Joan de Malta 150
08018 Barcelona

Openingstijden
Maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 19.00 uur
Vrijdag van 9.00 uur tot 01.00 uur
Zaterdag van 12.30 uur tot 01.00 uur
Zondag van 12.30 uur tot 17.00 uur

5. El Mesón

Aan het plein waar ook het klooster van Sant Cugat ligt, ligt het oudste restaurant van Sant Cugat des Valles, El Mesón. Omdat vrienden van in dit stadje net buiten Barcelona wonen, kom ik hier regelmatig. Het klooster is zeker de moeite waard als dit je interesse heeft en je wat langer in en rond Barcelona verblijft.

El Mesón staat bekend om zijn goede tapas en eerlijk, het water loopt me in de mond als ik er aan denk. Een heerlijk restaurant met correcte, aardige bediening zoals je die in een goed restaurant verwacht. Je voelt je er direct thuis en er wordt alles aan gedaan om je je prettig te laten voelen. Overdag bieden ze een menu van € 10,95 aan. Ik ben er nooit overdag geweest, dus ik weet niet of er ook een vegetarisch menu is. Tapas kan je er als vegetariër zeer prima eten! De patatas bravas zijn lekker en de artisjokharten niet te versmaden. Een absolute aanrader als je een keer in Sant Cugat bent.

El Mesón
Plaza Octavia 6
08172 Sant Cugat del Valles

Openingstijden
Deze zijn mij niet bekend, maar ik heb het nooit dicht gezien en je kan er terecht voor lunch en avondeten.

6. La Cantonada

foto 2 (7)

Nog een tip in Sant Cugat is La Cantonada. Het interieur is niet zo gezellig als bij El Mesón, maar het eten is zeker zo lekker. Huisgemaakte pasta’s met goede sauzen en lekkere salades. Voor de kinderen (en de volwassen liefhebbers) zijn er pannenkoeken te eten. Ik at er in de avond een salade met noten en appel als voorgerecht en gevulde pasta met pestosaus als hoofdgerecht. Tussen de middag heb je de keuze uit een  vegetarisch driegangenmenu voor € 8,95 of een uitgebreider menu met vlees of vis voor € 11,70. Het enige nadeel is dat het soms wat lang duurt voor je kan bestellen en voor je je eten op tafel hebt. Dat is voor mij echter geen reden om hier niet regelmatig te gaan eten. De pasta is het waard!

La Cantonada
Plaza dr. Galtes, local 8
08172 Sant Cugat des Valles

Openingstijden
Maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 23.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 00.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 23.30 uur

foto 3 (7)

Op zoek naar meer tips om vegetarische te eten in Barcelona? Lees dan ook deel 1 van “Vega in Barcelona”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *