1000 vragen aan jezelf #1

Van Natasja kreeg ik voor m’n verjaardag het boekje “1000 vragen aan jezelf”. Ik kijk meestal een paar keer in zo’n boekje en op een gegeven moment vergeet het weer.

Zonde! Er staan namelijk veel leuke vragen in zo’n boekje. Vrees niet, ik ga hier geen 1000 vragen over mezelf beantwoorden. Geef maar toe: daar was je wel even bang voor. En nee, ik ga ook geen 1000-delige blogserie beginnen. Wel zal ik af en toe random wat vragen uit het boekje prikken en de antwoorden met je delen. Lijkt me leuk als je jouw antwoorden op de vragen ook met mij deelt. Als je wilt.

1. Op welke manier kom jij het liefst tot rust?

Rust? Wat is dat? Ik ben de eerste die toegeeft dat ik best wel eens wat meer rust zou mogen nemen. Tja, er is ook zoveel te doen. Geloof het of niet: ik zit regelmatig een avond thuis, maar om nou te zeggen dat ik dan tot rust kom. Nee. Internet lonkt. Of ik kijk een serie en doe ik ondertussen 10 andere dingen. Ben aan het werk. Ga de afwas van een paar dagen te lijf. En toen was het opeens weer na middernacht. Tot rust kom ik tijdens een wandeling. Of in m’n eentje in de bioscoop. Heerlijk alleen maar naar de film kijken en daar helemaal in op gaan. Ook kom ik tot rust in een wellness centrum/sauna: beetje slapen, ontspannen in  een sauna of met een sapje erbij een boek lezen. Ik word al slap als ik er alleen maar aan denk.

2. Hoe gedraag je je als je nerveus bent?

Grappig dat na de vorige vraag mijn oog nu op deze vraag valt. Om kort te zijn: ik ga ratelen en zenuwachtig lachen, ik word druk. Nog drukker dan ik van nature al ben. Stiltes vul ik krampachtig op. En ondertussen zeg ik heel weinig. Oh, en ik bloos ook nog regelmatig. Vooral als ik iets zeg of presenteer voor een groep. Zelfs als ik de groep goed ken. Zo’n rode blos ziet er in ieder geval gezond uit. Toch?

3. Wat is je droomberoep?

Toen ik 11 was, schreef ik al dat ik later dierenarts wilde worden, omdat ik zoveel van dieren hou. En tadaaaaa…..ik ben dierenarts! Niet het soort waar de meeste mensen als eerste aan denken: iemand die dieren onderzoekt en beter maakt. Nee, ik ben inspecteur en voer dierenwelzijnscontroles uit op voornamelijk veehouderijen. Is dit mijn droomberoep? Op dit moment wel. Het werk is gevarieerd, ik maak veel mee (zowel positief als negatief), heb fijne collega’s en ga (bijna) elke dag met plezier aan het werk. Wat wil ik nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *