Esvaltaf: een extra stok achter de deur

Eén kilo in zes weken. Ik schrok wel een beetje toen ik vorige week bij m’n diëtiste was. Eén kilo in zes weken is niet veel. Tijd voor nog meer afval-actie dus. Om te zorgen dat die ene kilo over zes weken drie kilo is. Met behulp van email-contact.

Joeh..ik was aan het sporten geslagen. Naast BOOTYcamp! heb ik me ook aan Zumba gewaagd en ik heb wat afgewandeld de laatste weken. Maar ook weer niet zoveel dat ik een enorme berg spieren heb gekweekt waardoor die magere (!!) ene kilo te verklaren viel.

Tijd voor terrasjes

M’n diëtiste kent me na al die jaren best wel goed. Ze wees me op de terrasjestijd die weer begonnen is en mijn zwak voor lekkere biertjes en wijntjes. Het water loopt me al in de mond als ik denk aan dat ijskoude biertje in de brandende zon. Een glas ijskoud water is toch anders. Maar goed ik hou het grotere doel maar in de gaten: er strak uitzien in m’n bikini een gezond gewicht en bijpassende levensstijl. Even doorbijten dus en extra genieten van dat koude biertje dat ik soms wél neem. Alles komt neer op keuzes maken. Misschien heb ik de afgelopen weken, juist doordat ik ben gaan sporten, wel niet helemaal de juiste keuzes gemaakt. Misschien is stiekem de gedachte “ach, ik beweeg toch, dan kan ik toch best wel wat extra eten?” af en toe naar boven gekomen. Niet goed, Esther! Hoe ga ik de focus houden om door te zetten? Om de verleidingen van de lente en zomer voor een groot deel te weerstaan?

Email-contact

Het antwoord is: een extra stok achter de deur, bewuster bezig zijn met mijn eten en de situaties waar ik tegenaan loop. Klinkt heel geobsedeerd, I know, maar dat is het niet. Of zo voel ik me niet in ieder geval. Ik doe echt nog wel leuke dingen, zoals bijkletsen met Natasja tijdens een lange wandeling (hé, beweging en heerlijk thais eten), lekker dansen bij 30 Something (nog meer beweging….en drankjes, dat geef ik toe) en een fijn concert van La Pegatina (inclusief falafel en friet). Alleen moet ik die extraatjes dan maar even wat minder doen. Falafel kan je prima zonder friet eten. Lisette, laat ik m’n diëtiste maar eens bij naam gaan noemen, ze zal hier nog wel vaker voorbij komen, stelde het volgende voor: eens per week email-contact. Een “keek op de week”. Ik mail over wat ik maar wil met betrekking tot m’n voeding, gewicht, sporten en andere gerelateerde onderwerpen. En Lisette geeft me feedback. Dat laatste is niet eens het belangrijkste. Het gaat er om dat ik focus en koers hou. Immer gerade aus!

Eén gedachte over “Esvaltaf: een extra stok achter de deur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *