Mei 2016: street art, zon en dansen

Mei begon vol zon en kleur met een street art route door Rotterdam en vervolgde met de eerste strandwandeling op blote voeten en heerlijk eten bij Spaghettata. Ook werd er veel gedanst deze maand.

Ik schreef al eerder over de street art route in Rotterdam die ik samen met Ingeborg wandelde. Grappig is dat ik in de weken daarna steeds meer street art ontdekte in de stad. Erg leuk. Dit is trouwens wel één van m’n favoriete werken, verstopt tussen de Witte de Witstraat en een parkeergarage.

2016-05-03 18.32.37

Zon

Dat mei eindigde met een zondvloed vergeet ik direct als ik onderstaande foto weer zie. Gemaakt tijdens de eerste strandwandeling dit jaar op blote voeten. Zo fijn! Dat er nog maar veel mogen volgen de komende maanden!2016-05-05 14.55.38

Zon betekent ook fijn ontbijten en biertjes drinken in de tuin. Niet tegelijkertijd natuurlijk. De tijd dat ik weleens bier dronk bij mijn ontbijt ligt ver achter me. Zei oma. Ik wil nooit meer herfst en winter! Please?

Sporten

Ik probeerde deze maand mijn flow in het sporten weer terug te krijgen. Het is nog niet helemaal gelukt, maar langzaamaan begint het te komen. Fijn is dat Niels en ik nu in Alkmaar en in Rotterdam allebei een fiets hebben. We hebben al wat kilometers gemaakt en er volgen er vast nog meer.

Beweging vond ik ook bij het Handelsgebouw in Rotterdam. Als onderdeel van Rotterdam Viert de Stad staat daar tijdelijk een enorme trap. Tegen de tijd dat je billen branden, ben je nog maar halverwege. De klim is de moeite zeker waard, want wat een mooi uitzicht heb je daar op een heldere dag. Ik keek aan de ene kant tot aan Den Haag en aan de andere kant kon ik de Rotterdamse haven zien liggen. Hartjes!

2016-05-16 18.46.38

Dansen

Dansen en naar muziek luisteren deed ik veel. Eerst in RASA naar Damir Imamovic  Mooie muziek. Ik verstond helaas de teksten niet, maar gelukkig had ik een vriendin bij me voor de vertaling. De week erna danste ik in Tivoli op muziek van Prince. Het was een mooie avond. Heerlijk gedanst. De avond eindigde, natuurlijk, met Purple Rain. Misschien een beetje voor de hand liggend. Toch was het mooi. Iedereen zong mee en na afloop klonk er een applaus alsof Prince zelf voor ons had staan zingen.

Er werd ook gedanst in de lege V&D in Alkmaar. Daar ligt dit jaar het festivalhart van De Karavaan. De V&Disco ging helaas niet door, maar toch draaide er een DJ tot 1 uur. Dat er slechts een klein clubje dansend publiek was, mocht de pret niet drukken. DJ Socrates krijgt een pluim.

2016-05-26 22.06.18

De laatste live muziek die ik in mei hoorde, was van Bach. Ik houd niet van Bach, maar Bach in de Bagger was leuk!

Wat mij betreft wordt juni 2016 net zo’n leuke maand als mei. Met nog iets meer zon! Komt die niet, dan staan er in ieder geval al wat filmavondjes gepland. Hoe was jouw mei?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *