Esvaltaf: een korte update

Poeh, net na m’n vorige afspraak met m’n diëtiste viel ik zomaar opeens automagisch ruim een kilo af. Jeuj, hang de vlag uit. Oh, wacht, doe maar niet, want nu sta ik alweer bijna drie weken stil. Wel heb ik het idee dat vooral m’n achterwerk en buik wat stakker worden. Is dat sporten en gezond eten toch niet helemaal voor niets. 

Maar goed, behalve strakker worden, wil ik toch ook nog wel wat gewicht kwijt hoor. Maar dat lukt dus weer even niet. Het is wel up-and-down hoor, de laatste tijd. Stiekem weet ik wel waardoor de huidige soort van down het komt. Ik schrijf al twee weken niet meer op wat ik eet, denk dat ik het wel weet. Maar ik weet van mezelf dat dat niet werkt als ik af wil vallen. Elke dag eet ik dan weer iets meer en ik raak mijn referentiekader kwijt. En dat kan snel gaan. Dus hoppa schrijven maar weer. Ja, maar….ik ga morgen voor een week naar Barcelona! Juist daarom. Spanje is de hemel voor een kaas- en wijnliefhebber zoals ik. Ik ben blij dat ik vegetariër ben, anders zou ik me ook te buiten gaan aan fuet en chorizo. Al loopt me het water me wel in de mond als ik daaraan denk (ik ben een slechte vegetariër), ik kan dat wel weerstaan na vier jaar bijna 100% vleesloos.

Wat betreft dat schrijven: lang leve MyFitnessPal, want die app lijkt alle voedingsmiddelen uit de hele wereld te kennen. Peruaanse streepjescodes, onuitspreekbare Deense ingrediënten, ik kan het allemaal bijhouden. Geen excuses dus om dat komende week niet te doen.

Tactische afspraak

De volgende afspraak met de diëtiste staat gepland twee dagen nadat ik terugkom uit Barcelona en de dag na het concert van Nine Inch Nails. Heel tactisch. Zo heb ik extra motivatie om niet los te gaan op alle kazen en cava die op mijn netvlies verschijnen. Nog iets tactisch: op vakantie gaan met Natasja die net ruim 40 kilo is afgevallen en een ijzeren discipline heeft. Mijn doel is om de komende anderhalve week nog een kilo af te vallen. Ja, tijdens de vakantie dus. Ik moet er zelf een beetje om lachen. Joh, doelen zijn er om me uit te dagen en dat doet dit doel zeker.

Genieten

Denk nou niet dat ik de hele tijd treurig ga zijn omdat ik een kaasje of een cava oversla. Ik heb de laatste jaren geleerd dat genieten en gezelligheid niet recht evenredig gerelateerd zijn met de hoeveelheid eten die ik serveer of eet. Dus genieten van het lekkere dat Spanje me te bieden heeft, ga ik zeker. En daar vallen bijvoorbeeld het gezelschap, het weer, de zee en de bergen onder. Niet alles draait om eten natuurlijk. Toch?

Let jij op je eten tijdens de vakantie of is dat echt een periode om even helemaal nergens aan te denken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *