Goede voorpret is het halve werk

Ik ben erg goed in het hebben van voorpret. Al tijden voor ik iets ga ondernemen, kan ik een blij gevoel krijgen van alleen al de gedachte op een bepaalde plek te zijn, uit mijn dak te gaan op mijn favoriete muziek of cava te zitten drinken op een terrasje in Barcelona. Waar heb ik op dit moment voorpret van?

As we speak ben ik aan het inchecken voor mijn vlucht naar Barcelona morgenochtend erg vroeg. Al twee maanden verheug ik me hierop. Gezellig met Natasja mijn favoriete stad onveilig maken. Tot de voorpret behoren activiteiten als het bedenken welke vega restaurantjes ik nog uit wil proberen en op welk strand we onze bikini uit de koffer kunnen halen. Maar ook onverwachte verrassingen horen hier bij. Zo kwam ik er achter dat morgen het fotofestival DOCfield Fotografía documental Barcelona geopend wordt. Een vriend van een vriend van me exposeert hier en we kunnen van hem een rondleiding krijgen. Leuk, leuk!

Nine Nail Inch

De dag nadat ik terug kom uit Barcelona is het tijd voor Nine Inch Nails in de Heineken – bah – Music Hall. Daar ken ik de meeste bekendere nummers wel van, maar in het – voor mij – onbekendere werk ben ik me de laatste tijd aan het verdiepen. En daar word ik blij van. Lekker midden in de nacht in de auto. Geen betere plek en tijd om muziek te draaien.

Bijpraten

Niet alle voorpret gaat over dingen zoals reisjes of concerten. Met Hemelvaart heb ik met mijn “diergeneeskundevriendinnen” afgesproken. Een groepje van zes vriendinnen dat elkaar kent via de werkcollege’s tijdens onze studie. Al onze achternamen beginnen met de K, L, M of N. We werden op alfabet ingedeeld en zo hebben we elkaar leren kennen. Twee van deze vriendinnen wonen in het buitenland en de kans dat we allemaal tegelijk in Nederland zijn, is erg klein. Je kan je misschien wel voorstellen dat ik er superveel zin in heb om met z’n allen heerlijk in het zonnetje te hangen en bij te praten. Er is logischerwijs veel veranderd sinds we afgestudeerd zijn. Zo zullen we dit keer niet met z’n zessen zijn, maar zijn er ook zes kids aanwezig. Maar zelfs dat vind ik leuk!

Pinkpop

De planning was dat ik met een, ten tijde van het kopen van het kaartje, alleen via social media bekende man op maandag naar Pinkpop zou gaan. Ik geloof echter dat dat er niet meer in zit. Geen nood! Ook dit ga ik nu met Natasja beleven. Die heeft zich opgeofferd en neemt me nu op sleeptouw ;). Waar ik voor ga? Metallica en Stromae. Ja, ik weet het. Twee totaal verschillende muziekstromingen. Daar kan ik ook niets aan doen, ik heb nou eenmaal een belachelijk brede muzieksmaak. Of ik ben gewoon niet zo moeilijk. Kan ook.

Voor Stromae heb ik trouwens al gedurende de laatste maanden van 2013 voorpret gehad. Ik zou naar een concert van hem in de Melkweg gaan, maar toen ging ik toch onverwacht Kerst in Barcelona vieren. Tja, heel vervelend, life’s a bitch.

Fink en Maastricht

Toegegeven, voordat ik Fink in Maastricht zie, is er al veel tijd verstreken. Dit vindt pas in oktober plaats. Ik zag Fink al eens in het concertgebouw in Amsterdam. Wat was dat mooi!! Ik kijk er dan ook enorm naar uit hem weer te zien. We plakken er direct maar een overnachting en een dagje Maastricht aan vast. Ik heb de artikelen op Wat Zij Zegt over deze stad dus maar vast aan mijn favorieten toegevoegd.

Luister en krijg rillingen….

Het hier en nu

Ik kan me goed voorstellen dat je nu het idee krijgt dat ik alleen maar met de toekomst bezig ben. Verre van dit. Een momentje zoals nu met een mijn laptop in bed, muziekje erbij, bak havermout met vers fruit als ontbijt, een kat die even komt knuffelen….heerlijk. Oh wacht, ik krijg net een mailtje binnen dat Che Sudaka in februari 2015 optreedt in de Melkweg. Zal ik??

 

 

 

Eén gedachte over “Goede voorpret is het halve werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *