Weg met de motivatiebroek!

Bijna was ik er weer ingestonken en zag ik mezelf al zonder muffintop in die mooie broek rondlopen. Net op tijd bedacht ik me. Motivatiebroeken werken niet! Ze kosten geld en hangen nutteloos in de kast te wachten tot ik besluit het beter is ze aan iemand anders te doneren. Weg met de motivatiebroek. Terug naar waar hij vandaan kwam: het magazijn van een groot postorderbedrijf. 

Ken je dat? Je ziet een mooi kledingstuk. Broek, shirtje, trui, bloes, het maakt niet zoveel uit. Je past hem en je past er nét in. En met nét bedoel ik dat je je er wel in kan persen, maar dat je je er niet met goed fatsoen in het openbaar mee kan vertonen.

In de kast

Ondanks dat je je er niet in kan vertonen, besluit je die mooie broek te houden. Want tja, je bent aan het afvallen en over drie maanden hoef je dan in ieder geval niet meer op zoek naar die ene broek waar je helemaal verliefd op bent. Nee, die hangt dan gewoon al in de kast. Juist! In de kast. Mijn ervaring is dat dat meestal niet die drie maanden die ik in gedachten had. Zo kocht ik ongeveer 8 jaar geleden een erg mooi, petrolkleurig (I love petrol!) bloesje in de uitverkoop. Het trok wat bij m’n borsten (lees: ik had tussen de knoopjes door een inkijk tot aan m’n navel), maar dat deerde niet. Ik was verliefd en de bloes was niet te koop in mijn eigen maat. Ooit zou ik het bloesje passen. Tot die tijd…..zou het in mijn kast hangen. Het geschiedde anders. Het bloesje verdween ergens achter in mijn kast en zoals het gaat met uit het oog uit het hart, vergat ik het. Ik had dus een kledingstuk gekocht dat ik niet kon dragen én me ook geen motivatie gaf om af te vallen, omdat hij ergens uit het zicht lag te verstoffen.

Vorig jaar gaf ik mijn kledingkast een grondige opruimbeurt  en kwam de bloes weer tevoorschijn. Ik was allang voorbij de maat van het bloesje afgevallen en het ding was veel te groot. En waarom vond ik dat nou ook alweer zo mooi? Het was leuk, maar om nou verliefd op te worden?

Ik doe het niet meer!

Bovengenoemde bloes heeft een goede bestemming bij een vriendin van me gekregen, maar ik heb m’n lesje geleerd. Ja, ik was pas weer helemaal verliefd op een motivatiebroek, ik stond op het punt hem in mijn kast te hangen voor een later tijdstip, ik zag mezelf er al in shinen op een feestje….op het moment dat ik een paar kilo lichter zou zijn. Gelukkig kwam ik net op tijd bij zinnen, propte de broek snel terug in zijn plasticje, in de doos, retoursticker erop en hops terug naar waar hij vandaan kwam. Ik besloot de andere bestelde broek te houden:  iets minder verliefd, maatje groter, zonder muffintop, zonder toekomstdromen en goed voor veel complimentjes merkte ik.  Zo  hoort het.

Weg met de motivatiebroek, lang leve het heden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *